Demokrat Eğitimciler Sendikasına Açık Mektup

Çakma demokratlık ve eğitimcilik üzerinde yükselen çakma araştırmalara ve sonuçlarına itiraz zaruretinden doğan cevap hakkımızdır!

Geçen günlerde Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) kuruluşu olan DES Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM)'ın çakma olduğu anlaşılan sözde bir İnternet Kafe Araştırması, basın açıklamasıyla gündeme geldi.

demokrat egitimci 1Açıklamada İnternet kafeler hedef alınmış gibi olsa da, asılda internet olgusunun zararlı kullanımına dikkat çekildiği bu konuda ailelere uyarılarda bulunulduğu görülmektedir. Yine açıklamanın bütününe baktığımızda, Türkiye'nin internet kullanıcı sayısı açısından Avrupa yedincisi olmasına karşın internet başında geçirilen saatler ve ziyaret edilen sayfa adedi kategorilerinde birinci olduğu, Nisan ayında Türkiye'de 15 yaş üzerinde 17.8 milyon insanın internet kullandığı türü, reel tespitlere dayanan bir takım verilerin kullanıldığı görülmektedir.

Ne demek istiyoruz? Demokrat Eğitimciler Sendikası’nın kuruluşu olan DES Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM)'ın İnternet Kafe Araştırması diye bir araştırması yok. Böyle bir araştırma olmaksızın, ilgililer, gündeme gelmek amacıyla masa başında bir basın bildirisi yayınlamışlar. İnternetcafeleri günah keçisi ilan ederek gerçek dışı bilgilerle mahkum etmişler. Seçim yaklaşıyor, acaba birileri mış gibi yaparak ve de Sayın başbakanımız nezdinde nitelikliymiş havası yaratarak vekil olmak veya bir yerlere mi gelmek istiyor!

Evet bu vesileyle, bilgisi olmaksızın, fikirleri olan ve üstelik eğitimci, dahası demokrat kisvesi altındaki bu arkadaşlar kimdir diye merak ettik. Yaklaşımları demokratça değildi ama Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) gibi bir kuruluşun üyeleriydi. Üstelik kuruluşu olan Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) gibi fiyakalı ve cafcaflı bir de araştırma merkezine de sahiptiler! Doğrusu sözel olarak sitelerinde ifade ettikleri demokrat fikirlere sempati ve yakınlık duyduk. Ancak yine de bu sempatimiz yaptıklarını yüzlerine vurmamızı engel değil. Zira Ziya Paşa’nın şiirindeki ''en ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun (en ummadığın kişiler bile senin içinin gizlerini keşfeder) sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın'' hükmünce herkes yaptığını ve sorumluluğunu bilmeli, kimseyi ahmak yerine koymamalı!

Haber Bülteni Aboneliği

map1