esbis

Basın Bildirileri

İstanbul İnternet Kafecileri Esnaf Odası

1'inci İnternet Kafeler Sempozyumu 26 Eylül 2013

15 Yıldır Çözülemeyen İ-Kafe Sorunu Nasıl Çözülür?

cek tik
Çözüm Önerilerimiz ve Devletten Taleplerimiz.
     2013 Yılı içinde ASP Bakanlığımızla sürdürdüğümüz çalışmalar BİGSOS projemizi hayata geçirecek temel taşların da atılması niteliğindeydi. Ne yazık ki öngöremediğimiz ve ardı ardına yaşanan siyasi gelişmeler çalışmalarımızı kesintiye uğrattı. Uygun ortamın oluşmasını beklemek zorunda kaldık. Netice itibari ile;
    Çözüm önerileri ve taleplerimizi içeren raporumuzu güncelliyoruz. Devlet nezdinde kesintiye uğrayan çalışmanın devam etmesi için girişimlerimiz başladı. Şeffaflık ilkemiz gereği raporu esnafımız ve kamuyuyla bu alanda payşacağız.
Bilgisayar ve İnternet Gençliği Sosyalleşme Salonu
star starstarstarstar BİGSOS starstarstarstarstar
Kurumsal Kimlik Değişimi ve Markalaşma Projesi
bigsos pr
Yeni Türkiye Büyük Projelerin Ülkesi.
Biz Ülkemize Hizmette Sınır Tanımayan Esnaflarız.
 SENDE SINIR TANIMA PROJEYE DESTEK OL
HAYATA GEÇMESİNİ HIZLANDIR...
 Öne Çıkan Sosyal Faydaları:  İşletmeciye Faydaları:
  • Özellikle uyuşturucu madde kullanımı ve çocuk istismarı gibi sosyal yaralara karşı son derce hassas ve eğitimli işletmeciler eliyle işletilen BİGSOS'larda çocuklarımızı ve gençlerimizi koruyacağız,

• Hijyenik, güvenli ve konforlu BİGSOS'lardan üst düzey hizmet vereceğiz,

• Halkın hertürlü bilişim, sosyal ve ayrıca eğlence ihtiyaçları BİGSOS'larda karşılayacağız,

• En yeni teknolojiler halka ilk BİGSOS'larda sunacağız,

• BİGSOS'lar Ebeveynlere ücretsiz internet ve bilgisayar güvenliği eğitimleri verecek,

• BİGSOS İşletmeleri ile işletmecileri toplum ve Devlet nazarında hat safhada itibar görecek,

• Meslek sertikaya bağlanacak sertifikası olmayan işyeri açamayacak,

• İşletmecilere yeni iş alanları ve hatırı sayılır gelir kapıları açılacak,

• İşletmeler çeşitli kredilerle deskteklenecek,

• İşletmeler donanım, yazılım ve tedarikçi firmaların destekleriyle güçlendirilecek,

• BİGSOS'lar büyük firmaların marka değerini kullanacak,

Haberler & Duyurular

Demokrat Eğitimciler Sendikasına Açık Mektup

Çakma demokratlık ve eğitimcilik üzerinde yükselen çakma araştırmalara ve sonuçlarına itiraz zaruretinden doğan cevap hakkımızdır!

Geçen günlerde Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) kuruluşu olan DES Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM)'ın çakma olduğu anlaşılan sözde bir İnternet Kafe Araştırması, basın açıklamasıyla gündeme geldi.

Açıklamada İnternet kafeler hedef alınmış gibi olsa da, asılda internet olgusunun zararlı kullanımına dikkat çekildiği bu konuda ailelere uyarılarda bulunulduğu görülmektedir. Yine açıklamanın bütününe baktığımızda, Türkiye'nin internet kullanıcı sayısı açısından Avrupa yedincisi olmasına karşın internet başında geçirilen saatler ve ziyaret edilen sayfa adedi kategorilerinde birinci olduğu, Nisan ayında Türkiye'de 15 yaş üzerinde 17.8 milyon insanın internet kullandığı türü, reel tespitlere dayanan bir takım verilerin kullanıldığı görülmektedir.

Ne demek istiyoruz? Demokrat Eğitimciler Sendikası’nın kuruluşu olan DES Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM)'ın İnternet Kafe Araştırması diye bir araştırması yok. Böyle bir araştırma olmaksızın, ilgililer, gündeme gelmek amacıyla masa başında bir basın bildirisi yayınlamışlar. İnternetcafeleri günah keçisi ilan ederek gerçek dışı bilgilerle mahkum etmişler. Seçim yaklaşıyor, acaba birileri mış gibi yaparak ve de Sayın başbakanımız nezdinde nitelikliymiş havası yaratarak vekil olmak veya bir yerlere mi gelmek istiyor!

Evet bu vesileyle, bilgisi olmaksızın, fikirleri olan ve üstelik eğitimci, dahası demokrat kisvesi altındaki bu arkadaşlar kimdir diye merak ettik. Yaklaşımları demokratça değildi ama Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) gibi bir kuruluşun üyeleriydi. Üstelik kuruluşu olan Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) gibi fiyakalı ve cafcaflı bir de araştırma merkezine de sahiptiler! Doğrusu sözel olarak sitelerinde ifade ettikleri demokrat fikirlere sempati ve yakınlık duyduk. Ancak yine de bu sempatimiz yaptıklarını yüzlerine vurmamızı engel değil. Zira Ziya Paşa’nın şiirindeki ''en ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun (en ummadığın kişiler bile senin içinin gizlerini keşfeder) sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın'' hükmünce herkes yaptığını ve sorumluluğunu bilmeli, kimseyi ahmak yerine koymamalı!

22 BİN Esnafımızla Biz Büyük Bir Aileyiz...

Haber Bülteni Aboneliği

map1